Ajankohtaista

null Antti-Ville Kärjä kulttuurisen musiikintutkimuksen professoriksi SeinäjoelleFT, dosentti Antti-Ville Kärjä on nimitetty kulttuurisen musiikintutkimuksen professorin tehtävään Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan ja Seinäjoen yliopistokeskukseen 1.2.2019–31.1.2024. Professorina Kärjä lähtee tutkimaan muun muassa sitä, miten kulttuuriperinnöstä keskustellaan esimerkiksi Ilmajoen musiikkijuhlien, Provinssin ja Tangomarkkinoiden yhteydessä.

- Olen kiinnostunut siitä, minkälainen musiikkiperintö otetaan itsestään selvänä ja millaisiin musiikillisiin ilmiöihin suhtaudutaan vähättelevästi ja jopa vihamielisesti kulttuuriperintöä määriteltäessä. Paneudun myös siihen, miten yhteiskunnan erilaiset epämiellyttävät tekijät kuten rasismi vaikuttavat kulttuuri- ja musiikkiperinnön rakentumiseen, Antti-Ville Kärjä kertoo.

Antti-Ville Kärjä (s. 1970) on väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2005 pääaineenaan musiikkitiede. Hänelle on myönnetty audiovisuaalisen mediamusiikin tutkimuksen dosentuuri Tampereen yliopistosta (2007) ja populaarimusiikin tutkimuksen dosentuuri Helsingin yliopistosta (2009). Ennen professorinimitystä Kärjä työskenteli Taideyliopiston Historiafoorumissa yliopistotutkijana. Kärjä on Suomen etnomusikologisen seuran puheenjohtaja sekä Kulttuurintutkimuksen seuran sekä International Association for the Study of Popular Music -järjestön hallitusten jäsen.