Ajankohtaista

null Ensimmäinen suomenkielinen barokkitanssiopas julkaistuTanssipedagogi Maria Hostikan, tanssin tutkija Tiina Suhosen sekä Elina Gundersenin kokoama Kaikuja Peilisalista: Barokkitanssin perusteita esittelee länsimaisia barokin ajan näyttämötansseja 1600–1700 -lukujen vaihteesta. Teos on ensimmäinen suomenkielinen barokkitansseihin johdattava oppikirja. Se julkaistaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian julkaisusarjassa ja Historiafoorumi on osallistunut julkaisun rahoittamiseen.

Kaikuja Peilisalista: Barokkitanssin perusteita sisältää seitsemän barokkiajan tanssin alkuperäiset notaatiot ohjeineen sekä teosta varten sovitetun nuottiliitteen. Teoksessa esitellään myös tanssin merkitystä ja kehitystä ranskalaisessa hovikulttuurissa sekä historiallisten tanssien harrastusta ja opetusta Suomessa.

- Barokin ajan seuratansseja tanssitaan monissa harrastajapiireissä, mutta barokkitanssia ei opeteta Suomessa pääkaupunkiseudun lisäksi juuri missään. Toivon oppaasta olevan hyötyä ja iloa etenkin tanssin ja musiikin opiskelijoille. Vaikkei tanssimisesta olisikaan kiinnostunut, opas toimii myös kurkistuksena tanssin ja musiikin eräänlaiseen kulta-aikaan, jolloin tanssi ja musiikki olivat saman asian kaksi puolta ja kulkivat kiinteässä vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, Maria Hostikka kuvailee.  

Lue lisää

 

Lisätietoja:
Maria Hostikka
maria.hostikka@gmail.com