Taideyliopiston muistitietohanke

                                                                        

(Kuva: Helsingin kaupunginorkesterin oboen äänenjohtajana ja Sibelius-Akatemian oboensoitonopettajana 1940-60 -luvuilla toiminut Asser Sipilä harjoittelee kotonaan/Grünberg Constantin/Helsingin kaupunginmuseo)

Historiafoorumin syyskuussa 2018 käynnistämässä muistitietohankkeessa kerätään ja tallennetaan Taideyliopiston muistitietoa ja muisteloita tulevaisuutta varten. Muistitietohankkeen koordinaattori on yliopistotutkija, dosentti Riku Hämäläinen.

Katso hankkeen ajankohtaiset vaiheet sekä avoimien kutsujen ja kyselyiden vastauslinkit alempaa.

Haastattelut

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa haastatellaan eläköityneitä ja valmistuneita henkilöitä tallentaen muisteluita Sibelius-Akatemian eri vaiheista ja arjesta. Kerätty aineisto tallennetaan arkistoon tutkijoiden käyttöön. Aineiston karttuessa koko arkiston käytettävyyttä pohditaan laajemmin. Tämä liittyy hankkeen toiseen painopisteeseen, eli arkiston kehittämiseen ja Akatemian vanhemman arkistoaineiston saatavuuden parantamiseen mm. digitalisoinnin keinoin. Haastatteluiden ja muistelujen lisäksi hankkeessa paikannetaan dokumenttien ja esineistön sijaintia, keräten niitä talteen yksityiskokoelmista.

Valokuvakutsu: Vanhojen valokuvien tunnistaminen

Sibelius-Akatemian arkistossa on runsaasti tunnistamattomia valokuvia. Siksi toivomme sinun kertovan, keitä kuvissa on tai missä ja milloin kuva on otettu? Julkaisemme uusia kuvalinkkejä muistihankkeen kotisivulla 2-3 viikon välein. Näin sinun ei tarvitse käydä kaikkia kuvia kerralla läpi. Voitte pitää myös yhteisiä tunnistustilaisuuksia!

Tiedot kysytään nimettömänä, mutta voit kertoa myös yhteystietosi mahdollisia lisäkyselyitä varten. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Pidämme linkit avoinna ainakin vuoden 2019. Valokuvakyselyn osioihin pääset alapuolisista linkeistä.