Tervetuloa opiskelijaksi Taideyliopistoon!

HUOM! Uuden opiskelijan sivut uudistetaan kevään 2022 aikana. Tätä sivua ei enää päivitetä.

 

Ihmisiä Bio Rex -rakennuksen aulassa

Onnittelut – olet läpäissyt Taideyliopiston tiukat opiskelijavalinnat ja liittymässä taideyliopistolaisten joukkoon!  

Taideyliopistossa olet kolmesta akatemiasta koostuvan yliopistoyhteisön jäsen. Samalla tulet kiinnittymään oman akatemiasi ja taiteenalasi yhteisön jäseneksi. Pääset kehittymään taiteilijana, ja osana yhteisöämme pääset aktiivisesti vaikuttamaan yliopistomme toimintaan.

Onnea opintoihin ja tervetuloa!

Mikä Taideyliopisto?

 

Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät vuoden 2013 alussa Taideyliopistoksi. Taideyliopiston tehtävä on vaalia taideperinnettämme ja kouluttaa taiteilijoita, joiden työskentely tuo yhteiskuntaan uusia näkökulmia, ajattelumalleja, hankausta ja elinvoimaa. Opiskelijoita on yhteensä noin 2100. Taideyliopistossa voi syventyä kasvattamaan omaa erityisosaamistaan ympäristössä, jossa eri taidealat voivat ammentaa toisiltaan. Kolmen akatemian yhdistyminen Taideyliopistoksi näkyy taiteiden välisen yhteistyön lisääntymisenä.

Opiskelijoiden liikkuvuus Taideyliopiston sisällä ja monimuotoiset opintopolut ovat keskeinen osa Taideyliopiston ajatusta. Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä opintoihin sisältyvissä monitaiteisissa produktioissa sekä valita kursseja myös toisten akatemioiden tai Taideyliopiston yhteisestä opetuksesta siten kuin omat tutkintovaatimukset sen mahdollistavat.