Opinnot Taideyliopistossa

Opinnot Taideyliopistossa:

Yleistä opiskelusta Taideyliopistossa

 

Voit lukea tarkemmin akatemiakohtaista tietoa täältä:

Opintojen suunnittelun lähtökohtana ovat akatemiakohtaiset opetussuunnitelmat. Tutustu opetussuunnitelmiin Opinto-oppaassa. Opiskelija laatii opintojensa tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, HOPSin, joka sisältää suunnitelman opintojen suorittamisesta ja aikataulutuksesta.

Oman akatemian opetuksen lisäksi opiskelija voi sisällyttää tutkintoonsa Taideyliopiston yhteisiä opintoja ja Taideyliopiston sisäisiä liikkuvuusopintoja.

Opiskelijan 1. lukuvuosi

Opiskelu Taideyliopistossa alkaa opiskeluun ja opiskelijaelämään tutustumisella elokuussa. Löydät aikataulut kohdasta Aloitusperiodi/orientoivat opinnot. Tutustu sekä yhteisiin orientaatiotapahtumiin että oman akatemiasi ohjelmaan.

Taideyliopiston lukuvuosi alkaa 1.8.2021 ja päättyy 31.7.2022. Lukuvuoden opetus alkaa viikolla 35. Taideyliopiston lukuvuoden avajaiset järjestetään 2.9.2021.

Viikoilla 42 ja 8 ei pääsääntöisesti järjestetä kontaktiopetusta. Joululoma on viikoilla 52-1. Pääsiäisloma on 14.-20.4.2022.

Taideyliopiston yhteiset opinnot

Taideyliopistossa järjestetään opetusta, joka on suunniteltu alusta lähtien kaikkien akatemioiden tutkinto-opiskelijoiden yhteiseksi. Yhteinen opetus voi muodostua yksittäisistä kursseista, mutta tarjolla on myös akatemioiden yhteistä verkostomaista opetusta, joka voi muodostaa opintokokonaisuuden. Lue lisää täältä.

Taideyliopiston sisäiset liikkuvuusopinnot

Akatemiat kartoittavat joka lukuvuosi omasta opetustarjonnastaan sellaisia kursseja, jotka on mahdollista avata muiden akatemioiden tutkinto-opiskelijoille. Toisista akatemioista valittavat kurssit tai akatemioiden yhteinen opetus hyväksytään opiskelijoiden henkilökohtaisissa opintosuunnitelmissa. Opiskelijan tulee tarvittaessa keskustella opintojaksojen soveltuvuudesta omaan tutkintoonsa omassa akatemiassaan. Liikkuvuuden lähtökohtana on se, että kurssit voidaan sisällyttää kotiakatemian minimilaajuisiin tutkintoihin.

Taideyliopiston opiskelijoiden taiteellinen toiminta

Kuvataideakatemian näyttelytoiminta, Sibelius-Akatemian konserttitoiminta ja Teatterikorkeakoulun esitystoiminta ovat merkittävä osa opetuksen ydintä. Seuraa tapahtumakalenteria niin näet mitä kaikkea on meneillään. Taideyliopiston opiskelijat pääsevät opiskelijakortilla tai läsnäolotodistuksella veloituksetta (muutamin poikkeuksin) toistensa omissa tiloissa tapahtuviin esityksiin.