Opiskelijan palvelut

Opiskelijan palvelut:

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

 

Opiskelijakortti

Voimassa olevalla opiskelijakortilla osoitat olevasi opiskelija esim. VR:n junissa, HSL:n toimistolla päivittäessäsi matkakorttiisi opiskelija-alennuksen ja aterioidessasi opiskelija-ravintoloissa. Opiskelijakortti on myös esitettävä asioitaessa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS).

Tuudon opiskelijatunniste

Voit aktivoida Tuudo-mobiilisovelluksen opiskelijatunnisteen elokuun alussa, kun olet ottanut käyttöön uniarts-käyttäjätunnukset. Saat sillä opiskelija-alennuksia opiskelijaruokalassa sekä liikennevälineissä. Tuudon voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta (Google Play/App Store). Ota Tuudon opiskelijakortti/-tunniste käyttöön klikkaamalla Tuudon valikossa olevaa ”lompakko”-kuvaketta oman nimesi vieressä.

Halutessasi voit hankkia Tuudon tunnisteen lisäksi Frank-opiskelijakortin, jolla voi saada lisäetuja ja alennuksia

Frank-opiskelijakortti

Opiskelijakortti tilataan Frankin verkkopalvelusta. Voit tilata kortin aikaisintaan elokuun alkupuolella! Opiskelijakortin saa joko maksuominaisuudella tai ilman maksuominaisuutta tai digitaalisena.  Opiskelijakortilla saatavia paikallisia ja valtakunnallisia etuja on koottu Frankin verkkopalveluun. Opiskelijakortti pitää päivittää lukukausi-/lukuvuositarralla etuuksien saamiseksi (Ylioppilaskunta jakaa lukuvuositarroja syksyisin). Opiskelija-alennukset ja edut saat vain läsnäolevana opiskelijana.

VR:n opiskelija-alennus

Saat VR:n junissa opiskelija-alennuksen Tuudon opiskelijatunnisteella tai Frankin opiskelijakortilla. Et tarvitse muita todistuksia.

Mikäli sinulla on erityinen tarve alennuksiin opintojen alettua jo ennen tunnisteen/opiskelijakortin saamista, voit pyytää akatemiasi opintopalveluista VR:n väliaikaisen opiskelijatodistuksen, johon tarvitset allekirjoituksen ja leiman. Lisätietoa VR:n opiskelija-alennuksesta: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijat_uusi. Sivustolta voit myös ladata väliaikaisen VR:n opiskelijatodistuksen (Tilapäinen todistus).

Matkahuollon opiskelija-alennus

Saat linja-autoissa opiskelija-alennuksen Tuudon opiskelijatunnisteella tai Frankin opiskelijakortilla. Et tarvitse muita todistuksia.

Mikäli sinulla on erityinen tarve alennuksiin opintojen alettua jo ennen opiskelijatunnisteen/opiskelijakortin saamista, voit hankkia Matkahuollon opiskelijakortin. Kortin saamiseksi sinun tulee  täyttää Matkahuollon opiskelijatodistus ja pyytää siihen akatemiasi opintopalveluista allekirjoitus ja leima: https://www.matkahuolto.fi/opiskelijalippu-ja-opiskelijakortti-> Todistus opiskelijakortin saamiseksi.

HSL:n (Helsingin Seudun Liikenne) opiskelija-alennus

HSL myöntää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkoihin opiskelija-alennuksen pääkaupunkiseudulla kirjoilla oleville päätoimisille opiskelijoille. Voit ostaa opiskelijahintaisen matkalipun joko HSL-sovelluksella tai HSL-matkakortilla. Lisätietoja ja ohjeet opiskelijahintaisen matkalipun hankkimiseen löydät HSL:n sivuilta

Muita opiskelija-alennuksia

Monet museot, teatterit, musiikkitapahtumat, liikuntapaikat, kahvilat, kaupat jne. myöntävät opiskelijoille alennuksia. Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ympäri Suomen. Aina kannattaa kysyä alennuksia. Taideyliopiston opiskelijat pääsevät ilmaiseksi lähes kaikkiin oman yliopiston opiskelijaesityksiin ja -näyttelyihin.

Ylioppilaskunta

 

Tervehdys, uusi opiskelija – Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan Taideyliopistoon! Jokaisessa suomalaisessa yliopistossa on oma ylioppilaskuntansa, ja TaiYo on kaikkien Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisö sekä etu- ja palvelujärjestö. Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana eli kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavana opiskelijana kuulut automaattisesti ylioppilaskuntaan, minkä lisäksi mm. vaihto-opiskelijat ja tohtorin tutkintoa suorittavat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi. TaiYo:n tehtävänä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, huolehtia opiskelijoiden eduista ja oikeuksista sekä tarjota opiskelua helpottavia palveluja.

Lue tästä ylioppilaskunnan tervehdys uusille opiskelijoille ja esittely pähkinänkuoressa. Alla ylioppilaskunnan tervehdysvideo.

Lue lisää ylioppilaskunnan toiminnasta, opiskelusta Taideyliopistossa ja opiskelijaelämästä TaiYo:n nettisivuilta.

Kansainvälisyys

 

Taideyliopiston opiskelijan on mahdollista sisällyttää kansainvälistymisosio opintoihinsa. Kansainvälistyminen voi olla esimerkiksi opiskelijavaihtoa tai ulkomaan harjoittelu, osallistumista mestarikurssille, työpajoihin tai näyttelyihin ja festivaaleille jne. Lisätietoa kansainvälisyydestä ARTSIssa.

Saapuville vaihto-opiskelijoille järjestetään perehdytystä aloitusperiodin aikana. Haku opiskelijavaihtoon on alkukeväästä.

Kirjasto

 

Taideyliopiston kirjasto on kaikille avoin, yliopiston opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto. Taideyliopiston kirjasto tarjoaa palveluitaan kolmessa eri toimipisteessä: Sörnäisten kampuksella ja Töölön kampuksella sekä Kuopiossa.

Kirjastoon tutustuminen on osa uusien opiskelijoiden orientaatiota.

Tutustu kirjastoon täällä.