Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-talvikoulu 14.–15.2.2024, esitelmäkutsu avoinna 8.1. saakkaSeuraava MuToVe-talvikoulu järjestetään jälleen 14.–15.2.2024 Kallio-Kuninkalassa. Talvikoulun hakulomake on nyt auki ja löytyy osoitteesta www.lyyti.in/MuToVetalvikoulu_2024_6782/fi  (salasana 24talvikoulu).

Talvikouluun voivat hakea kaikki tohtorikoulutettavat, joiden tutkimusaiheet liittyvät musiikintutkimukseen ja/tai taiteelliseen tutkimukseen. Haun takaraja on 8.1.2024, ja tämän jälkeen koostetaan tapahtumaan mukaan mahtuvien tohtoriopiskelijoiden joukko. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille 15.1.2024 mennessä.

Talvikoulun työskentelytapa on sellainen, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus esitellä jotakin tohtoriprojektinsa lukua, alalukua, artikkelia tai muuta tekstiä (enintään 20 s.), joka toimitetaan muille osallistujille luettavaksi kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Tähän esittelyyn on mahdollista yhdistää myös musisointia. Aikaa esittelyyn on varattu n. 10 minuuttia, mitä seuraa 30 minuutin opponointi- ja keskustelujakso. Näin varmistamme sen, että keskustelulle ja kommentoinnille jää mahdollisimman paljon aikaa. Hakuvaiheessa tekstistä pyydetään ainoastaan alustava työotsikko, minkä lisäksi lomakkeelle tulisi lisätä lyhyt kuvaus tohtoriprojektista sekä työn alustava tutkimussuunnitelma dispositioineen.

Talvikoulu järjestetään kaksipäiväisenä hybriditapahtumana eli Taideyliopiston Järvenpään toimipisteessä Kallio-Kuninkalassa ja etäosallistumisvaihtoehdolla Zoomissa. Kallio-Kuninkalaan paikan päälle mahtuu 15 osallistujaa. Majoitus- ja ateriakustannukset tapahtuman ajalta Kallio-Kuninkalassa ovat 35 e/osallistuja. Matkustuskulut julkisilla liikennevälineillä Kallio-Kuninkalaan ja sieltä takaisin korvataan osallistujille. Majoitus Kallio-Kuninkalassa tapahtuu kahden tai kolmen hengen huoneissa, mutta pyrimme takaamaan mahdollisimman väljät majoitusolosuhteet.

Lisätietoa talvikoulun ohjelmasta ja vierailuluennoitsijoista julkaistaan joulu-tammikuun aikana. Edellisestä talvikoulusta saadun palautteen lisäksi ehdimme kuitenkin vielä ottaa huomioon hakulomakkeessa esitettävät ehdotukset ja ideat tapahtuman järjestelyissä.

Mikäli sinulla on kysyttävää talvikouluun liittyen, otathan yhteyttä verkoston koordinaattoriin Marianne Mieskolaiseen (marianne.mieskolainen@uniarts.fi, puh. 0407041236). Voit myös tiedustella sähköpostitse talvikoulun kirjoittaja- ja opponenttiohjetta.