Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-talvikoulu 14.–15.2.2024: ilmoittautuminen alkanut  14.–15.2.2024 järjestettävän MuToVe:n talvikoulun ilmoittautuminen on nyt avattu. Lomake löytyy osoitteesta https://www.lyyti.in/MuToVetalvikoulu_2024__rekisteroityminen_2557/fi (salasana: 24talvikoulu). Talvikoulu järjestetään Kallio-Kuninkalassa kaksipäiväisenä hybriditapahtumana ja ohjelmaan voi osallistua kumpanakin päivänä sekä paikan päällä että etänä Zoomin välityksellä. Talvikoulun alustava ohjelma löytyy ohesta liitteenä
 
Pyydämme kaikkia kiinnostuneita rekisteröitymään su 4.2.2024 mennessä. Talvikoulussa töitään esittelevien väitöstutkijoiden tulisi lisäksi lähettää joko ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse (marianne.mieskolainen@uniarts.fi) 1) talvikoulussa käsiteltävä tekstinsä sekä 2) hankkeensa ajantasainen sisällysluettelo. Huomaattehan, että lomakkeen tietoja voi täydentää ja muokata myös lähettämisen jälkeen 4.2. saakka. 
 
Kaikki tarpeellinen tieto ja muut materiaalit (ml. Zoom-linkit) on koottu erilliselle DigiCampus-kurssialueelle, johon saa linkin, kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen ilmoittautumislomakkeen vahvistussähköpostissa. Pyydämme ystävällisesti kaikkia osallistujia perehtymään etukäteen DigiCampukselta löytyvään talvikouluinfoon, turvallisemman tilan ohjeisiin, tekniikkaohjeisiin sekä kirjoittaja- ja opponenttiohjeisiin. Materiaaleja päivitetään ja täydennetään helmikuun alkuun saakka, ja muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.  
 
Talvikoulun vieraileviksi puhujiksi on kutsuttu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen professori Heidi Partti sekä Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Henriikka Mustajoki. He pitävät työpajan tekoälyn vastuullisesta käytöstä tutkimuksessa. 
 
Jos sinulla on kysyttävää talvikouluun liittyen, otathan yhteyttä verkoston koordinaattoriin (marianne.mieskolainen@uniarts.fi).