Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null Verkoston kuulumisia ja henkilövaihdoksia johtoryhmässäVuodenvaihde on tuonut tullessaan henkilövaihdoksia Musiikintutkimuksen valtakunnallisen tohtorikoulutusverkoston johtoryhmän kokoonpanoon. Verkoston pitkäaikainen johtaja, professori Anne Kauppala on siirtynyt pois puheenjohtajan tehtävästä, ja uutena vetäjänä on vuodenvaihteesta alkaen aloittanut professori Markus Mantere Taideyliopistosta. Myös Helsingin ja Jyväskylän yliopiston edustajat ovat vuodenvaihteessa vaihtuneet: yliopistonlehtori Juha Torvisen sijalla jatkaa professori Susanna Välimäki ja professori Suvi Saarikallion tilalla yliopistonlehtori Henna-Riikka Peltola. Verkosto kiittää kaikkia väistyviä johtoryhmän jäseniä sujuvasta yhteistyöstä ja toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Muistutamme samalla verkoston etänä järjestettävästä talvikoulusta, joka järjestetään 17.–19.2.2021 etäyhteyksin Zoomissa. Tapahtuman ohjelma ja tarkempaa tietoa muista käytännön asioista julkaistaan heti johtoryhmän seuraavan kokouksen (15.1.) jälkeen. Jo tässä vaiheessa tiedottaisin kuitenkin, että keynote-puhujiksemme ovat ystävällisesti lupautuneet musiikintutkija, professori Juniper Hill (Universität Würzburg) sekä tutkimusrahoituksen asiantuntija Tiia Saarinen (Taideyliopisto). Niitä, jotka esittelevät töitään talvikoulussa, muistuttaisin niin ikään, että käsiteltävät tekstit (max. 20 s.) tulisi lähettää järjestäjille viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa (nuppu.koivisto@uniarts.fi), jotta muut osallistujat ehtivät niihin rauhassa perehtyä.