Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-talvikoulu 7.–9.12.2021: hakulomake aukiTämän vuoden talvikoulu järjestetään 7.–9.12.2021 Kallio-Kuninkalassa, mahdollisuuksien mukaan paikan päällä. Talvikouluun voivat hakea kaikki tohtorikoulutettavat, joiden tutkimusaiheet liittyvät musiikintutkimukseen.

Hakulomake on nyt auennut ja löytyy osoitteesta https://www.lyyti.in/MuToVetalvikoulu_2021_9269/fi (salasana: 21talvikoulu).  Haun deadline on 30.9.2021, minkä jälkeen hakemukset lähtevät verkoston professoreille harkittavaksi. Heidän ehdotuksistaan koostetaan mukaan mahtuvien tohtoriopiskelijoiden joukko. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille lokakuussa.

Muistutuksena: talvikoulun idea on, että jokainen osallistuja esittelee jotakin tohtoriprojektinsa lukua, alalukua, artikkelia tai muuta tekstiä (enintään 20 s.), joka toimitetaan muille osallistujille luettavaksi kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Näin varmistamme sen, että keskustelulle ja kommentoinnille jää mahdollisimman paljon aikaa. Hakuvaiheessa tekstistä pyydetään ainoastaan alustava työotsikko, minkä lisäksi lomakkeelle tulisi lisätä lyhyt kuvaus tohtoriprojektista sekä työn alustava tutkimussuunnitelma dispositioineen.

Tapahtuman vierailevan asiantuntijan/asiantuntijoiden osuudet sijoittuvat tapahtuman aamupäiviin ja ovat tyypillisesti painottaneet musiikintutkimukselle ominaisia mutta eri alueiden tohtoriopiskelijoille yhteisiä kysymyksiä, ja tarkempaa tietoa talvikoulun ohjelmasta on saatavilla loka-marraskuussa. Jo saadun palautteen lisäksi ehdimme siis vielä ottaa huomioon tässä lomakkeessa esitettävät ehdotukset ja ideat.

Hyväksyttyjen osallistujien kustannuksista maksetaan seuraavat: matkakulut, ateriat ja majoitus talvikoulun ajalle. Majoitus Kallio-Kuninkalassa tapahtuu kahden tai kolmen hengen huoneissa.

MuToVe-johtoryhmä seuraa COVID-19-pandemiatilannetta tarkasti ja noudattaa THL:n, Suomen hallituksen ja WHO:n linjauksia. Lähtökohtana on, että tapahtuma järjestetään tällä kertaa paikan päällä Kallio-Kuninkalassa, mikäli rajoitukset sen suinkin sallivat. Mikäli et pääse paikan päälle Kallio-Kuninkalaan painavista syistä, pyrimme takaamaan etäosallistumismahdollisuuden.