Nimetön Sites - sisältöblokki kuvalla
Untitled Sites - sisältöblokki kuvalla

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto

 

Musiikintutkimuksen valtakunnallinen tohtorikoulutusverkosto on kahdeksan yliopiston yhteistyöväylä. Verkostoon kuuluvat Taideyliopiston Historiafoorumi ja Sibelius-Akatemia, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Verkosto jatkaa vuoden 2015 lopussa päättyneen Musiikintutkimuksen tohtoriohjelman työtä. Toiminnassa säilyy keskeinen toiminta-ajatus edeltäneen ohjelman toimintakaudelta 2012–2015: tarkoituksena on yhdistää voimat musiikin ja sitä ympäröivän kulttuurisen todellisuuden monitieteisen tutkimuksen edistämiseksi.

Verkostoon kuuluvat tohtoriopiskelijat ovat jatko-opiskelijoita jossain verkoston partneriyliopistossa; omia tohtorikoulutuspaikkoja ei verkostolla ole tarjolla.

null MuToVe-talvikoulu 14.-16.3.2022: rekisteröityminen auki14.–16. maaliskuuta 2022 järjestettävän MuToVe-talvikoulun ilmoittautuminen on nyt avattu. Lomake löytyy osoitteesta https://www.lyyti.fi/reg/MuToVetalvikoulu_2022__rekisteroityminen_1162/fi (salasana: 22talvikoulu). Tapahtuma järjestetään tällä kertaa hybridinä eli pääosin Kallio-Kuninkalassa paikan päällä, mutta etäosallistumisvaihtoehdolla (Zoom). Alustava ohjelmaluonnos löytyy ohesta liitteenä.

Pyydämme kaikkia kiinnostuneita rekisteröitymään 28.2. mennessä. Talvikoulussa töitään esittelevien väitöstutkijoiden tulisi lisäksi lähettää joko ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse (nuppu.koivisto@uniarts.fi) 1) talvikoulussa käsiteltävä tekstinsä sekä 2) hankkeensa ajantasainen sisällysluettelo. Huomaattehan että lomakkeen tietoja voi täydentää ja muokata myös lähettämisen jälkeen 28.2. saakka.

Tärkeää huomioitavaa koronatilanteesta

Pandemiatilanteen vuoksi edellytämme, että kaikki talvikouluun paikan päällä osallistujat käyttävät maskia, pitävät turvavälejä ja huolehtivat hyvästä käsihygieniasta seminaarien aikana. Majoitus Kallio-Kuninkalassa tapahtuu 1–2 hengen huoneissa, ja osallistujamäärästä riippuen pyrimme pitämään majoitusolot niin väljinä kuin suinkin mahdollista. Majoitusta on tästä syystä tarjolla normaalia rajoitetummin, joten kehotamme yöpyjiä ilmoittautumaan nopealla aikataululla. Kallio-Kuninkalaan ei saa tulla oireisena, koronavirukselle altistuneena tai koronapositiivisena.

Kaikki tarpeellinen tieto ja muut materiaalit (ml. Zoom-linkit) on koottu erilliselle DigiCampus-kurssialueelle, johon saa linkin, kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen ilmoittautumislomakkeen vahvistussähköpostissa. Pyydämme ystävällisesti kaikkia osallistujia perehtymään huolellisesti etukäteen DigiCampukselta löytyvään talvikouluinfoon, turvallisemman tilan ohjeisiin tekniikkaohjeisiin sekä kirjoittaja- ja opponenttiohjeisiin. Materiaaleja päivitetään ja täydennetään maaliskuun alkuun saakka, ja muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Talvikoulun teema on tänä vuonna tieteellinen kirjoittaminen, ja vierailuluennoitsijoiksemme ovat lupautuneet professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (UEF) sekä dosentti Olli Löytty (TY). Vierailuluentojen otsikot tarkentuvat vielä helmikuun aikana, ja ne päivitetään DigiCampus-sivuille.

Jos sinulla on kysyttävää talvikouluun tai muihin verkoston tapahtumiin liittyen, otathan yhteyttä verkoston koordinaattoriin (nuppu.koivisto@uniarts.fi, puh. 0504779213).