Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio

Kokoamme ja jaamme tietoa taide- ja kulttuurikasvatuksen käytännöistä, tutkimuksesta ja toimintapolitiikoista Suomessa. Lisäksi vahvistamme tutkimuksen ja käytännön työn yhteyttä sekä tuemme taide- ja kulttuurikasvatuksen toimijoiden yhteistyötä,  alan toimintaedellytyksiä ja kansainvälistä yhteistyötä.

null UNESCOn kansainvälistä taidekasvatusviikkoa vietetään jälleen 24.-30.5.!



Kansainvälistä taidekasvatusviikkoa on vietetty vuodesta 2012 lähtien. Sen juuret ovat UNESCOn 36. yleiskokouksessa, jossa toukokuun neljäs viikko julistettiin kansainväliseksi taidekasvatusviikoksi. Taidekasvatusviikolla muun muassa järjestetään webinaareja sekä tutustutaan taidekasvatushankkeisiin eri puolilta maailmaa.

Suomen draama- ja teatteriopetuksen liitto FIDEA järjestää kaikille avoimen webinaarin teatterikasvatuksesta:

Ke 26.5. klo 18-20 Iltapulina – teatterin ja draaman hyvinvointivaikutukset
Tule keskustelemaan, miten draama ja teatteri voivat tukea lapsen, nuoren ja aikuisen hyvinvointia! Riikka Nurmi alustaa lyhyesti aiheesta Maailman terveysjärjestö WHO:n julkaisun pohjalta. Lisäksi työskentelyä ja keskustelua.
Suositus ennakkolukemiseksi: Taidetta! Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja
Ilmoittaudu mukaan 25.5. mennessä.

IDEA (International Drama/Theatre and Education Association) järjestää viikon päätteeksi kansainvälisen webinaarin ”Where Do We Stand”, jossa kuullaan yhteenvetoja tapahtumaviikon webinaareista ja keskustellaan draama- ja teatterikasvatuksen tulevaisuudesta.

La 29.5. klo 16: Where Do We Stand
World Mapping of Policies, Politics and Drama/Theatre Education
May 29th – 1 pm (13 h) UTC
Check your local time from this page.

Puheenvuorot:
Ke Leng (Paris, UNESCO), Dr Mercy Mirembe (Ntangaare, Uganda), Kateřina Žarnikov
(Czech Republic), Colleen Roche (Australia), Liliana Galvan (Peru), Robin Pascoe (Australia, WAAE). Webinaarin moderaattoreina toimivat Sanja Krsmanović Tasić ja Joachim Reiss.

Webinaarin Facebook-tapahtuma.

Ilmoittaudu mukaan Where Do We Stand -webinaariin.

WAAE (World Alliance for Arts Education) pyytää taidekasvattajia jakamaan tietoa taidekasvatusprojekteista, esityksistä ja yhteistyöhankkeista Virtual Space -tilassa ympäri maailmaa.

Tutustu taidekasvatuksen projekteihin ja lähetä kuvaus omasta projektistasi kuvineen WAAE:n kotisivuilla.

Arktisen yliopiston Arctic Sustainable Arts and Design (ASAD) -verkosto

Arktisen yliopiston ASAD-verkoston vuotuinen Living in the Landscape -kurssi kokosi yhteen tutkijoita, lehtoreita ja korkeakouluopiskelijoita Suomesta, Norjasta ja Venäjältä oppimaan toisiltaan taiteisiin perustuvasta, arktisten ympäristöjen ja yhteisöjen tutkimuksesta keväällä 2021 .

Käy tutustumassa Arktisen yliopiston Arctic Sustainable Arts and Design (ASAD) -verkoston virtuaaliseen näyttelyyn "Living in the Landscape".

Lisätietoa näyttelyyn liittyvästä kansainvälisestä kevätkoulusta ASAD-verkoston sivuilla.