Orienterande studier i Bildkonstakademin

Inledandet av studierna

Orienterande studier (2 sp) är en obligatorisk del av grundstudier som hör till kandidatexamen. Helheten erbjuder verktyg för studierna vid Bildkonstakademin och gör de studerande bekanta med universitetssamfundet. Orienteringsperioden påbörjas under den första veckan, och den fortsätter under höstterminen.

The orientation studies in August 2021 will be held remotely on Zoom except for the tour of the Academy on Tuesday 24.8. afternoon.

 

Orienterande studier och tutorering


Gemensam introduktionsdag för Konstuniversitetets nya studerande 27.8.2021.

Bildkonstakademins orienterande studier för alla nya studerande börjar måndagen 23.8.2021.

Genast under första veckan påbörjas även en gemensam introduktionskurs (Mylly) för studerande i utbildningsprogrammet i bildkonst, och den pågår hela höstterminen. Det egentliga studieområdet (måleri, skulptur, konstgrafik eller tid- och rumkonst) väljs i december, och de studerande börjar studera sitt valda studieområde i januari 2022.

Studerande i utbildningsprogrammet Samtidskonstens historia och teori (Nykytaiteen historian ja teorian kandidaattiohjelma) får mer information om inledning av studier i augusti.

Orienterande studier ordnas på finska och på engelska. Du kan själv välja vilkendera grupp du deltar i.

Det preliminära programmet och tidtabellen (på finska och på engelska) finns på den finska sidan och på den engelska sidan.

 

Studenttutorer

Studenttutorerna fungerar som stöd för nya studerande vid början av studierna. De stöder nya studerande med att anpassa sig till Bildkonstakademin och Konstuniversitetet och introducerar dem till studierna och studentlivet. Tutorerna ordnar trevligt program vid början av studierna.

Mer information om tutorer och studentverksamhet finns i studentkårens handbok.