Takaisin

Ihminen on hyvä asia – soten, hyten ja kulttuurin yhdyspinnoillaAjankohta: tiistai 19.3.2019 klo 9–16

Paikka: Musiikkitalo, harjoitussali Paavo 1. krs (Mannerheimintie 13 A, Helsinki)

Maakuntauudistuksen myötä lainsäädäntö ja päätäntämekanismit muuttuvat. Kulttuurihyvinvoinnin kannalta se avaa mahdollisuuksia, mutta luo myös uhkakuvia. Taidelähtöisen toiminnan osaaminen ja rahoitus eivät ole itsestäänselvyyksiä sote- ja hyte -alalla. Siksi haluamme keskustella vaikuttamisen mahdollisuuksista, valinnoista, arvoista ja tulevaisuuden osaamisesta kunnissa ja maakunnissa. Haluamme rohkaista osallisuutta edistävään yhteistoimintaan koko väestö, asukas- ja asiakasosallisuus huomioiden. Uutta yhteistoimintaa tukemaan perustetaan Taikusydän -alueverkosto Uudellemaalle. Seminaarin osallistujat saavat ajankohtaista tietoa rahoituksista, muutoksista, mahdollisuuksista ja konkreettisista uusista työkaluista. Seminaari hahmottaa kenttää uudella tavalla ja antaa uusia ideoita koulutuksen ja työelämän kehittämiseen.

Ilmoittautuminen 5.3.2019 mennessä: http://bit.ly/ihminenonhyväasia

Paikkoja rajoitetusti.

 

Ohjelma

Aamupäivä: ÄÄRIVIIVOJA

9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen ja tervetulokahvit

Tervetuloa: Tytti Tuulos, koordinaattori / THL, Sokra-hanke: Mitä kuuluu taiteelle tulevaisuudessa sosiaali- ja terveysalalla sekä hyvinvoinnin ja terveyden viitekehyksessä?

Kukunorin toiminnanjohtaja Markus Raivion haastateltavana Uusimaa 2019 -hankkeen sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö.

KEYNOTE: Norma Daykin, professori / Tampereen yliopisto, sosiologian laitos: Taiteen terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointihaasteet. Miten esimerkiksi yksinäisyyttä voidaan tarkastella ja mitata? Miten arviointi eroaa tutkimuksen teosta? Keynote puheenvuoro on englanninkielinen.

Mielenterveysstrategia ja kulttuurilähtöiset menetelmät mielenterveystyössä, Sami Pirkola, sosiaalipsykiatrian professori / Tampereen yliopisto

Lounas (omakustanteinen)

 

Iltapäivä: PALETTINA IHMINEN

Ajankohtaiskatsaus maku-soteen ja koheesiopolitiikan mahdollisuuksiin Merja Niemi, neuvotteleva virkamies / Opetus ja kulttuuriministeriö

Ajankohtaispuheenvuoro/ Sosiaali ja terveysministeriö

Ministerien suositukset taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi sosiaali- ja terveydenhuollossa. Johanna Vuolasto, erityisasiantuntija / Taiteen edistämiskeskus, FT koordinaattori, Taiteen käytön, hyvinvoinnin ja osallistamisen kehittämisohjelma

Huomioita ArtsEqual -tutkimushankkeesta ja kulttuurihyvinvointitutkimuksen haasteista Kai Lehikoinen, tutkimuskeskuksen johtaja / CERADA, Taideyliopisto

“Kokemuksen syvä rintaääni”, paneelikeskustelu. Moderaattorina  Kirsi Lajunen, valtakunnallinen läänintaiteilija, taide ja hyvinvointi / TAIKE, Riikka Harju osaamisaluepäällikkö, sosiaalinen hyvinvointi / Metropolia AMK, Sami Helle, muusikko, Pertin Valinnan perustaja, Ira Hynninen-Sundelin / toimintaterapeutti, ryhmätaideterapeutti / HUS, Helena Räsänen, palvelujohtaja / Sipoon kaupunki, Tim Saarinen, yhdistyskoordinaattori / Taiteen sulattamo

Kuka maksaa “viulut ja pensselit”?, paneelikeskustelu. Moderaattorina Rosa Meriläinen, pääsihteeri / KULTA ry, Ulla Lassila, erityisasiantuntija / Taiteen edistämiskeskus, Heini Merkkiniemi, tuottaja/manageri / Pertin Valinta, New Beat Oy, Johanna Ruohonen, erityisasiantuntija / Suomen Kulttuurirahasto, Hanna Saaristo, henkilöstön kehittämispäällikkö / Espoon kaupunki, asiantuntija / STEA

Uudenmaan Taikusydän alueverkoston perustaminen: Erityisasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta, projektipäällikkö ja erityisasiantuntija Anna-Mari Rosenlöf, Turun AMK ja Taikusydän-hankkeesta sekä Kukunorin toiminnanjohtaja Markus Raivio kutsuvat seminaarin osallistujat liittymään Uudenmaan Taikusydän verkostoon.

 

Muutokset ohjelmassa mahdollisia. Seminaarin tarkempi aikataulu julkaistaan kukunori.fi/ajankohtaista – ja artsequal.fi/ajankohtaista -sivulla maaliskuussa 2019.

Yhteistyössä: Kukunori, Taideyliopiston CERADA ja ArtsEqual-hanke, Metropolia AMK, Turun ammattikorkeakoulu ja TaikuSydän-hanke, Pertin valinta sekä Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokra (THL).

Musiikkitalo on esteetön. Seminaarin kieli on suomi paitsi Norma Daykinin puheenvuoron kieli on englanti.

Lisätietoja:

Kai Lehikoinen, kai.lehikoinen@uniarts.fi, 050 439 0517

Markus Raivio, markus.raivio@kukunori.fi, 045 632 1973

**********************************

Seminaarin osallistujat ovat tervetulleita juhlistamaan tasa-arvon päivää Ihminen on hyvä asia -gaalaan!

Musiikkitalon Klubilla 19.3.2019 klo 19.00.

Gaalassa nautitaan huippukokkien sekä kehitysvammaisten valmistama kolmen ruokalajin illallinen sekä pieteetillä valittuja viinejä hyvässä seurassa ja upeista artistivieraista nauttien.

Illan aikana palkitaan vuoden ”ihmisin teko”, eli parhaiten tasa-arvoa edistänyt kulttuuriteko. Gaalan tuotto ohjataan palkinnon saajalle.

Illan menusta ja kattauksesta vastaavat PKN basisti Sami Helle ja Sami Garam, Paul Hickman ja Antti Paasonen sekä Lyhty ry.n, Alvi ry.n ja Mieletöntä Valoa hankkeen työryhmät. Menun teemana on suomalainen luonto ja villiruoka.

Illan artistit Litku Klemetti, Kari Aalto, Ilkka Alanko sekä Eva Lusenius, UMO Ensemble sekä Kalle Salonen band tarjoilevat ainutlaatuisen konserttielämyksen. Yhteisen konsertin kautta artistit haluavat edistää yhdenvertaisuutta musiikkialalla. Kapellimestarina toimii Hannu Pikkarainen.

Illalliskortin hinta on 150€/hlö. Alkudrinkki, illallisviinit sekä kahvi / tee sisältyvät illalliseen.

Osallistumisilmoitus on sitova. Illalliskortit maksetaan etukäteen tilisiirtona, varauksen vahvistus ja maksutiedot toimitetaan sähköpostitse vastausviestissä.

Gaalan tuottaa Pertin Valinta yhteistyössä Lyhty ry.n Mieletöntä valoa-hankkeen (Sosped), Alvi ry.n kanssa.

 

Varaukset ja yhteydenotot: 

Liisa Tolonen ja Heini Merkkiniemi p. 0505528821 / info@pertinvalinta.fi

Lisätietoja gaalasta: www.ihminenonhyvaasia.fi