Pasi Pirisen terveiset

Pasi Pirisen terveiset

Arvoisat vaskimusiikin ystävät,

 

Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa teidät tervetulleiksi toista kertaa järjestettävään Brass @ Sibelius Academy – tapahtumaan.

Sibelius-Akatemian vaskisoitinten opettajat ja upea joukko muita kansainvälisesti arvostetuimpia vaskitaiteilijoita kokoontuvat jälleen kesäkuun alussa opettamaan ja konsertoimaan Helsingin Musiikkitalossa ja Temppeliaukion kirkossa.

Viikon aikana taiteilijamme pitävät omien soittimiensa ja yhteissoiton mestarikursseja suurelle joukolle suomalaisia ja ulkomaisia opiskelijoita. Nämä kurssit ovat yleisölle avoimia ja niihin sisäänpääsy on maksuton. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita seuraamaan opetusta.

Ohjelmassa ja taiteilijarosterissamme on tänä vuonna kaksi tärkeää teemaa: pohjoismaisuus ja moninaisuus.

Konserttilavoilla esiintyvät solistien tähdittäminä kutkuttavan erityyppiset kokoonpanot: Stockholm Chamber Brass, Kaartin Soittokunta, UMO, Helsinki Sinfonietta ja KOLIZIO. Vaskisoittimet ja niille sävelletty loistelias musiikki eivät tunne genrerajoja!

Vaskisoitinkulttuuri on aina nojannut voimakkaaseen yhteisöllisyyden tunteeseen. Jopa itse soittimet ovat saaneet alkunsa ihmisen tarpeesta kommunikoida ja välittää viestiä. Tässä yhdessä tekemisen hengessä kutsun teidät Brass @Sibelius Academy – tapahtumaan kokemaan kanssamme upeita ja inspiroivia musiikillisia hetkiä!

 

Pasi Pirinen
Vaskisoitinmusiikin professori
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia