Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio

Kokoamme ja jaamme tietoa taide- ja kulttuurikasvatuksen käytännöistä, tutkimuksesta ja toimintapolitiikoista Suomessa. Lisäksi vahvistamme tutkimuksen ja käytännön työn yhteyttä sekä tuemme taide- ja kulttuurikasvatuksen toimijoiden yhteistyötä,  alan toimintaedellytyksiä ja kansainvälistä yhteistyötä.

null Pedagogisen osaamisen koulutuksen opetusvideot julkaistu aoe.fi-palvelussaKahdeksan tiivistä opetusvideota Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutuksesta on nyt julkaistu! Näillä videoilla pääset tutustumaan muun muassa vahvuuspedagogiikkaan, osallisuuden tukemiseen, lapsen oikeuksiin, inkluusioon harrastustoiminnassa ja kulttuuritietoiseen harrastustoimintaan.

Videot ovat tiivistelmiä kahdeksasta luennosta, jotka olivat osa kansallista lapsistrategiaa toteuttavaa Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -verkkokoulutusta. Yhteensä koulutuksessa kuultiin 14 eri luentoa suomalaisilta alan huippuasiantuntijoilta. Koulutuksen järjestivät Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio ja Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa.