Tapahtumat:

Kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen visiotyö ja Esittävien taiteiden koulutuksen visiotyö 2030: Seminaarit 26.9. ja 14.11.

 

Taideyliopiston koordinoimat visiotyöhankkeet kuvataidekoulutuksesta ja -kasvatuksesta sekä esittävien taiteiden koulutuksesta huipentuvat tänä syksynä. Jäljellä on kuvataidekoulutuksen tulevaisuutta käsittelevä seminaari 26.9.2022 sekä visiotöiden yhteinen julkistusseminaari 14.11.2022.

Mukaan visiotyöhön on kutsuttu kaikki kuvataiteen kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavat tahot, kuvataiteilijat, kuvataideopettajat ja kuvataiteen opiskelijat ja alan järjestöt. Visiotyö toteutetaan laajana, kaikki koulutusasteet ja kentän toimijat yhteen kokoavana verkostoyhteistyönä. Esittävien taiteiden koulutuksen visiotyöhön kutsutaan mukaan kaikki suomalaisesta teatteri-, tanssi-, sirkus- ja performanssitaiteen kasvatuksesta ja -koulutuksesta vastaavat tahot. Myös esittävien taiteiden koulutuksen vision luominen tapahtuu laajana verkostoyhteistyönä, kaikki kouluasteet ja kentän toimijat yhteen kokoavana dialogina.

Taidekasvatuksen observatorion kumppaneita on mukana sekä Kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 -hankkeessa että Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030 -hankkeessa.

Lue lisää visiotöistä ja ilmoittaudu seminaareihin

Lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastukseen – mitä sillä oikeudellisesti tarkoitetaan?

 

Tule keskustelemaan ja kuulemaan lasten ja nuorten harrastustoiminnasta oikeustieteellisestä näkökulmasta! Sosiaalioikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen pitää luennon ”Lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastukseen – mitä sillä oikeudellisesti tarkoitetaan?” Teatterikorkeakoulun Auditoriossa 1 torstaina 13.10.2022 kello 9.15–10.45.

Luento on avoin ja maksuton kaikille. Suosittelemme luentoa erityisesti sinulle, joka toimit harrastustoiminnan ohjaajana tai valmentajana, olet oikeustieteen, kasvatustieteen tai taidekasvatuksen opiskelija tai tutkija, tai muuten aiheesta kiinnostunut.

Luennolla kuulet lapsen ja nuoren yhdenvertaisesta oikeudesta harrastukseen eri ihmisoikeusnäkökulmien valossa. Minkälaisia oikeuksia harrastajalapsella tai -nuorella on lakien ja valtiosopimusten nojalla? Mitä ylipäätään tarkoitetaan oikeudenmukaisuudella ja ihmisoikeuksilla? Entä mitä merkitsee yhdenvertaisuus?

 

Luento on osa Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutusta, joka toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Koulutuksesta vastaavat Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio ja Taideyliopiston avoin kampus yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Lisäksi luento kuuluu Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA:n avointen luentojen sarjaan.

 

Ilmoittautuminen avoimeen luentoon viimeistään 9.10.2022

ELIA Biennial Conference 2022: NO STONE UNTURNED

 

ELIA Biennial 2022 seeks to create an open exploratory space for all. A place where the unique complexities facing higher arts education today can be picked up, turned over and closely examined to see what lies beneath.

The aim of the conference is to search for greater understanding, engage in necessary dialogue to enable the growth of resilient dynamic ecosystems which embody and feed the needs of humanity, the environment, the arts and social justice. The conference will take place in Helsinki, November 23–26, 2022.

ELIA is a globally connected European network that provides a dynamic platform for professional exchange and development in higher arts education.

ELIA Biennial Conference 2022 is hosted by University of the Arts Helsinki which is also home to the Observatory for Arts and Cultural Education, Finland.

Read more about the ELIA conference