Tapahtumat:

Tervetuloa tulevaisuuteen – taidekoulutuksen visiotöiden aloitusseminaari

 

Ohjelmassa on ajankohtaisia alustuksia ja inspiroivia puheenvuoroja esittävien taiteiden ja kuvataiteen koulutuksesta ja kasvatuksesta. Lisäksi luvassa on työpajoja, joissa pohditaan yhdessä sitä, millaista taidekoulutuksen pitäisi tulevaisuudessa olla. Seminaari järjestetään Taideyliopiston Sörnäisten kampuksella perjantaina 5.11.2021 klo 13–17 (Teatterikorkeakoulun sisäänkäynti, Haapaniemenkatu 6, Helsinki).

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatoriolla on tapahtuman ohjelmassa puheenvuoro.

Lue lisää visiotöiden seminaarista ja ilmoittautumisohjeista

Sosiaalinen kestävyys taidekasvatuksen tutkimuksessa: Suomen taidekasvatuksen tutkimusseuran syysseminaari 2021

Suomen taidekasvatuksen tutkimusseura, Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA ja Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio järjestävät seminaarin sosiaalisesta kestävyydestä taidekasvatuksen tutkimuksessa 12.11.2021 klo 12.15 - 16.00 Helsingissä. Seminaarin puhujat ovat professori Gert Biesta, yliopistonlehtori Sanna Ryynänen ja dosentti Raisa Foster.

Lue lisää taidekasvatuksen tutkimusseuran syysseminaarin ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeista

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

 

Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin teemana on tänä vuonna ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus. Keskustelun aiheina ovat muun muassa lasten ja nuorten ympäristö- ja ilmastoahdistuksen käsitteleminen taiteen keinoin ja lastenkulttuurin kestävä kehitys. Foorumi on suunnattu lastenkulttuurin tekijöille ja toteuttajille, pedagogeille sekä yleisesti kaikille lastenkulttuurista ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille tahoille. Tapahtuma järjestetään 16.–17.11.2021 Lahdessa.

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio esittelee toimintaansa tapahtumapaikalla 16.11.2021.

Lue lisää lastenkulttuurifoorumin ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeista

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät

 

Suomen musiikkikasvatusseura FiSME ry järjestää 17.–20.11.2021 Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät Tampereella. Tapahtuman ohjelma koostuu teemoista, joissa käsitellään muun muassa musiikin vaikuttavuutta, yhteistyötä, musiikkikasvattajia ja alan koulutuksen kehittämistä.

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio on tapahtumassa näytteilleasettajana keskiviikkona 17.11.2021.

Lue lisää musiikkikasvatuspäivistä ja ilmoittautumisohjeista

Lastenkulttuuriseminaari

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio järjestävät Lastenkulttuuriseminaarin keskiviikkona 15.12.2021 kello 9.00–12.15 Ateneumissa, Helsingissä. Seminaarin teemana ovat innovatiiviset sisällöt, harrastusten ohjaajien ammattitaito ja pedagoginen osaaminen.

Lue lisää Lastenkulttuuriseminaarista ja tapahtuman ilmoittautumisohjeista