KuvAn Tutkimuspäivät 2022

12.–14.12.2022

Tämän vuoden KuvAn Tutkimuspäivillä tarkastellaan taiteellisen tutkimuksen moninaisia konteksteja kaledoskooppimaisesti toisiaan reflektoivien tilanteiden kautta. Toisiaan peilailevat näyttely ja symposium, taiteellinen prosessi ja opetustilanne, kaupunkitila Helsingissä ja Johannesburgissa sekä kriittinen ajattelu ja leikki. Osaan Tutkimuspäivien 2022 ohjelmasta on mahdollista osallistua etänä.

Tervetuloa ajattelemaan yhdessä!

KuvAn Tutkimuspäivät 2022 järjestetään Valkoisessa Studiossa, Kuvataideakatemian rakennuksessa Myllyssä (Sörnäisten rantatie 19, Helsinki).

Osa ohjelmasta, 12.-13.12.2022, myös striimataan Taideyliopiston YouTube kanavalla. Linkit julkaistaan täällä Tutkimuspäivien verkkosivuilla.

Ohjelmapäivien lisäksi tiedossa on myös rinnakkaisia tilaisuuksia sekä näyttelyitä. Lisätietoja näistä löytyy täältä Tutkimuspäivien sivuilta. 

Saastamoisen säätiö on Taideyliopiston Kuvataideakatemian yhteistyökumppanina mahdollistanut Etelä-Afrikkalaisten asiantuntijoiden kutsumisen ohjelmaan. Myös Koneen Säätiön rahoittama hanke "Kaupunki sääntöjen ja uneksunnan tilana" (2021–2024) on osallinen ohjelman osuuksien suunnitteluun ja toteutukseen.

Kuva:  Interim exhibition project image, Sörnäinen shoreline. Mia Seppälä, 2022.