KuvAn Tutkimuspäivät 9.-12.12.2019

Tänä vuonna KuvAn Tutkimuspäivillä ollaan inhimillisen kokemuksen reunaehtojen ja akuuttien kysymysten äärellä. Miten taiteellinen ajattelu kohtaa fossiilikapitalismin umpikujan? Minkälaisiin toimijaverkostoihin taiteellisen tutkimuksen tulisi asemoida itsensä? Millaista taidepuhetta muodostuu, jos keskiössä ei olekaan ihminen? Millaisen roolin annamme teokselle ja sen materiaalisuudelle taiteen kokemisessa? Voiko kokeellisuus tarjota eväitä ääri-ilmiöiden käsittelyyn ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen?

 
Kuvataideakatemian Tutkimuspäivät järjestetään nyt jo viidennen kerran – tänä vuonna ajankohta on 9.-11.12.2019 ja tilana toimii perinteisesti Exhibition Laboratory -galleria (Merimiehenkatu 36, Helsinki). Tervetuloa! HUOM: TIETÖIDEN TAKIA SISÄÄNPÄÄSY GALLERIAAN VOI OLLA KORTTELIN TOISELTA PUOLELTA: PURSIMIEHENKATU 29!
 
Denise Zieglerin kuratoima näyttely, Kun koen kokeilen – kokeilen kun koen on esillä galleriassa 27.11–11.12.2019.
 
Denise Zieglerin toimittama julkaisu Kun koen kokeilen – kokeilen kun koen. Kokemus ja kokeellisuus taiteellisessa työskentelyssä ja tutkimuksessa (2019) ilmestyy Kuvataideakatemian Tutkimuspäivien 2019 ja Zieglerin kuratoiman  näyttelyn yhteydessä. Julkaisussa on 17 tekstiä, jotka käsittelevät taideteoksien yhteyttä taiteellisen tutkimuksen harjoittamiseen ja mikä rooli kokemuksella ja kokeellisuudella on tutkimuksessa. Julkaisu on luettavissa avoimena sähköisenä julkaisuna Taideyliopiston HELDA tietokannassa. 

Tutkimuspäivien yhteydessä 12.12.2019 on myös mahdollista nähdä Ilya Orlovin yhden päivän ajan auki oleva näyttely “Conflict of the Faculties”.

 

Kuva: Denise Ziegler, Bridge I, 2019. Tilapäinen teos Kuvataideakatemian uuden talon rakennustyömaan vieressä.  

 

Tietoa Denise Zieglerin kevään 2019 call:ista: 

Call for artworks & papers for an exhibition and Research Days related program at the KuvA Research Days in December 2019. Deadline 10.3.2019.