Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Observatoriet för konst- och kulturfostran i Finland

Projektet sammanställer och delar information om praxis, forskning och verksamhetspolitik inom konst- och kulturfostran i Finland, stärker sambandet mellan forskning och praktiskt arbete, stöder samarbetet mellan aktörer inom konst- och kulturfostran och verksamhetsförutsättningarna i branschen samt det internationella samarbetet.

null Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutus järjestetään taas syksyllä! Ilmoittatuminen päättyy 31.8.2023.Keväällä 2023 toteutettu kurssi PEDAGOGISEN TOIMINNAN PERUSTEET LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINNASSA 3 op. saa taas jatkoa tänä syksynä. Tämä kansallista lapsistrategiaa tukeva kurssi on tarkoitettu uusille osallistujille, jotka eivät ole osallistuneet tälle kurssille vielä aiemmin. Kurssi on maksuton ja toteutetaan etäopintoina Zoomissa.

 

Kurssipäivät sisältävät orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti 11.9. tai 15.9 sekä neljä intensiivikurssipäivää 18.9., 26.9., 11.10. ja 20.10. ja päätöspäivän 20.11. Koulutus on suunnattu liikunnan, urheilun, taiteen, kulttuurin, tieteen ja muiden harrastusten ohjaajille.

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. 

Koulutus vastaa kysymyksiin:

 

· Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?

· Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?

· Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?

· Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?

· Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

 

Näitä aiheita ja alan ajankohtaista tietoa käsitellään pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla.

Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen.

 

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan koulutukseen 31.8.2023 mennessä: https://www.lyyti.fi/questions/dc82449b30

 

Koulutuksen lisätiedot ja ohjelma: https://www.uniarts.fi/projektit/pedagogisen-toiminnan-perusteet-lasten-ja-nuorten-harrastustoiminnassa/