Korvan sairauksista

 

 

 

Korvan tavallisia sairauksia ovat erilaiset tulehdukset. Välikorvan tulehdus on tavallisin lapsilla, mutta sellainen voi tulla aikuisellekin. Välikorvan tulehdus syntyy nuhan yhteydessä ja aiheuttaa korvan tilapäisen kuulon alentumisen. Välikorvan tulehdus voi parantua ilman hoitoa, mutta tarvittaessa hoidoksi syödään antibioottikuuri.

Korvalehden tai korvakäytävän tulehdusta kutsutaan ulkokorvan tulehdukseksi. Se on tavallisin kesällä ja on usein seurausta likaisen veden jäämisestä korvakäytävään esimerkiksi uima-altaasta. Korvakäytävän omatoiminen puhdistaminen vaikusta voi myös helposti tulehduttaa korvakäytävän. Ulkokorvan tulehdus heikentää kuulon tilapäisesti ja se hoidetaan lääkärin vastaanotolla paikallisilla lääkkeillä ja korvan puhdistamisella.

Vaikku eli korvavaha on korvakäytävän paras ystävä. Sitä ei pidä tarpeettomasti poistaa korvasta. Vaha suojaa korvakäytävän ihoa tulehduksilta. Vanha korvaprofessorin ohje: Älä laita omaan korvaan mitään kyynärpäätä ohuempaa! Jos vaikkua kertyy korviin liikaa, käy korvalääkärin vastaanotolla neuvonpidossa.