TEKIJÄT

                                                   

Erja Joukamo-Ampuja

 

Erja Joukamo-Ampuja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1987 ja suoritti musiikin lisensiaatin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2010. Hän on toiminut Radion Sinfoniaorkesterin käyrätorvistina vuosina 1984-2001 ja Sibelius-Akatemian tuntiopettajana vuodesta 1987 lähtien,nykyisin päätoimisena käyrätorvensoiton ja pedagogiikan lehtorina.

Joukamo-Ampuja on tunnettu opettaja ja luennoitsija. Hän on pitänyt mestarikursseja ja luentoja kotimaan lisäksi myös Skandinaviassa, Euroopassa, Australiassa sekä Yhdysvalloissa vuodesta 2000 lähtien. Hänen opetuksensa erikoisaloja ovat mm. psyykkinen valmennus ja stressin hallinta, harjoittelun ohjaaminen, vuorovaikutustaitojen, ryhmädynamiikan sekä luovan improvisaation opetus. Hän on ollut mm. Suomen Musiikkilääketieteen yhdistyksen hallituksen jäsen 13 vuotta ja toimii edelleen aktiivisesti muusikoiden hyvinvointikoulutuksen kehittäjänä.

Jouko Heiskanen

 

Kuntoutuksen koulutuslääkäri, fysioterapeutti Helsingin kaupunki, Kunto-Stadia.

Kuntoutus- ja liikuntalääketieteen sekä tuki-ja liikuntaelin sairauksien kouluttajana Jyväskylän, Tampereen ja Kuopion yliopistoissa 1991 alkaen.

Musiikkilääketieteen parissa 2000 luvun alkupuolelta lähtien, mm Stadia amk:n musiikin koulutusohjelman, Sibelius-Akatemian ja Viron musiikkiakatemian, Suomen Kansallisoopperan musiikkilääketieteen asiantuntijatehtävissä.

Oma musiikin harrastus; huilun soittoa ja kuorolaulua aikataulun salliessa.

Miikka Peltomaa

Miikka Peltomaa on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, jolla on lisäksi musiikkilääketieteen erityispätevyys. Hän toimii ylilääkärinä Korvalääkärikeskus Ainossa Järvenpäässä, Mehiläisessä ja puheenjohtajana Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistys ry:ssä. Vapaa-aikanaan hän soittaa käyrätorvea ja laulaa kuorossa.

Katariina Porander

 

Katariina Porander on fysioterapeutti. Hän valmistunut Helsingfors svenska sjukvårdsinstitutetista vuonna 1991 ja erikoistunut työfysioterapiaan Lahden ammattikorkeakoulussa 2003-04.

Vuodesta 1991 alkaen Porander on toiminut Kansallisoopperan orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä yksittäisten muusikoiden ohjaajana. Hän luennoi musiikkiopistoissa, ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa ja toimii tuntiopettajana Pop & Jazz Konservatoriossa pääaineena muusikon työergonomia. Porander esitelmöi lisäksi erilaisissa muusikoiden koulutustilaisuuksissa.

Katariina Porander on Suomen Musiikilääketieteen Yhdistyksen sihteeri.

Päivi Arjas

 

Päivi Arjas suoritti filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2002 Jyväskylän yliopistossa aiheenaan muusikoiden esiintymisjännitys. Sellonsoittoa hän on opiskellut Kuopion konservatoriossa (jatkotutkinto 1993).

Arjas on toiminut Jyväskylän ammattiopiston konservatoriossa sellonsoiton opettajana vuosina 1990-2007 ja työskentelee nykyisin Sibelius-akatemiassa esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtorina. Lisäksi hän on pitänyt koulutustilaisuuksia muusikoiden esiintymisvalmennuksesta ja pedagogiikasta soitonopettajille ja ammattiopiskelijoille eri puolilla Suomea. Hän on myös toiminut kansainvälisissä tehtävissä (Euroopan konservatorioliitto, luentoja kansainvälisissä musiikkikasvatuksen kongresseissa).

Arjaksen vuonna 1997 ilmestynyt kirja ”Iloa esiintymiseen –muusikon psyykkinen valmennus” on edelleen alan suomenkielinen perusteos.

Lisätietoja: www.paiviarjas.com